Wie zijn wij

In 1994 zijn we begonnen met een Standaard chinchilla-mannetje uit de dierenwinkel. Omdat we het sneu vonden dat “Rambo” alleen zat kwam er al spoedig een vrouwtje, “Moppie” genaamd, bij. We hadden haar gekocht bij Chinchillafarm Altena van fam. de Laat. We raakten al snel verknocht aan deze vriendelijke, intelligente en wollige diertjes en raakten enthousiast over de verschillende kleuren die we bij fam de Laat hadden gezien. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste witte, black velvet en ebony chinchilla werd aangeschaft. Inmiddels raakte de hele familie geïnteresseerd in chinchilla’s en kreeg onze hobby de naam Lanigera. Nu, jaren later, hebben we de naam veranderd in Chinchillaland, dit in verband met de komst van onze website. Chinchillaland is een uit de hand gelopen familie-hobby. We vinden het erg gezellig om naar shows te gaan en we zien het als een sport om gezonde chinchilla’s te fokken van een hoge kwaliteit. Regelmatig kopen we nieuwe dieren in het buitenland om inteelt te voorkomen.

 

De kwaliteit van onze chinchilla’s ligt op Europees niveau aan de top! Regelmatig wint Chinchillaland de meeste prijzen op grote, internationale shows!!

 

Onze dieren hebben zowel Deense, Duitse als Amerikaanse achterlijnen.

Overweegt U om chinchilla’s aan te schaffen? Lees dan eerst de bijsluiter van de LICG:

www.licg.nl 

Wanneer u bij ons een chinchilla koopt krijgt u gratis een zakje overgangsvoer mee. Ook krijgt u bij ons gezondheidsgarantie. Soms hebben deze chinchilla’s prijzen gewonnen. Deze chinchilla’s zijn gezond en onverwant gefokt. Al onze chinchilla’s zijn van zeer goede tot topkwaliteit op internationaal niveau. Regelmatig hebben we lieve jonge huisdiertjes die met 9 weken van hun moeders afkomen.

Verder kunt u altijd contact opnemen (via de mail) wanneer u vragen heeft over uw chinchilla’s, ook als zij niet bij ons vandaan komen! Wij passen geen inteelt toe. Daarmee zijn onze dieren sterker en zullen zij minder snel ziek worden. Ook is de kans op gebitsproblemen hierdoor veel kleiner. De dieren worden uiterst goed verzorgd en zijn altijd in het bezit van knaagmateriaal zoals plankjes, wilgentakken en knaagstenen. Verder krijgen zij pellets van een zeer hoge kwaliteit, speciaal afgestemd op de behoefte van een chinchilla. Voor onze oudere fokvrouwtjes en opvangchinchilla’s zoeken wij regelmatig goede tehuisjes, waar zij de rest van hun leven gezellig met een soortgenootje kunnen doorbrengen. Tot slot krijgen onze chinchilla-vrouwtjes normaliter slechts 1 nestje per jaar, ergens tussen april en september.

Veel leesplezier toegewenst namens Nancy en Marcel uit Breda.

e-mail: info@chinchillaland.nl