Wie zijn wij

In 1994 zijn we begonnen met een Standaard chinchilla-mannetje uit de dierenwinkel. Omdat we het sneu vonden dat “Rambo” alleen zat kwam er al spoedig een vrouwtje, “Moppie” genaamd, bij. We hadden haar gekocht bij Chinchillafarm Altena van fam. de Laat. We raakten al snel verknocht aan deze vriendelijke, intelligente en wollige diertjes en raakten enthousiast over de verschillende kleuren die we bij fam de Laat hadden gezien. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste witte, black velvet en ebony chinchilla werd aangeschaft. Inmiddels raakte de hele familie geïnteresseerd in chinchilla’s en kreeg onze hobby de naam Lanigera. Jaren later, hebben we de naam veranderd in Chinchillaland, dit in verband met de komst van onze website. Chinchillaland is een uit de hand gelopen hobby. We vinden het erg gezellig om naar shows te gaan en we zien het als een sport om gezonde chinchilla’s te fokken van een hoge kwaliteit. Regelmatig kopen we nieuwe dieren in het buitenland om inteelt te voorkomen.

 De kwaliteit van onze chinchilla’s ligt op Europees niveau aan de top! Regelmatig wint Chinchillaland de meeste prijzen op grote, internationale shows!!

Resultaten van de NCS-show 2022.

Onze dieren hebben zowel Engelse, Deense, Duitse als Amerikaanse achterlijnen.

Overweegt U om chinchilla’s aan te schaffen? Lees dan eerst de bijsluiter van de LICG:

www.licg.nl 

Voor de juiste voorlichting verwijzen we U ook naar:

www.huisdieren.nu/zoogdieren/chinchilla/

Al onze chinchilla’s zijn van zeer goede tot topkwaliteit op internationaal niveau. Daarnaast vinden wij het karakter van de diertjes ook erg belangrijk. Chinchilla-baby’s mogen in principe met 8 weken gespeend worden, maar vaak houden wij een langere periode van 9 tot 10 weken aan. Bij ons gaan er geen baby-chins apart weg.

Verder kunt U altijd contact opnemen (via de mail) wanneer u vragen heeft over uw chinchilla’s, ook als de dieren niet bij ons vandaan komen! Wij passen geen inteelt toe. Daarmee zijn onze dieren sterker en zullen zij minder snel ziek worden en/of afwijkingen vertonen. De dieren worden uiterst goed verzorgd en zijn altijd in het bezit van knaag- en speelmateriaal zoals plankjes, wilgentakken en veilige schuilhuisjes. Verder krijgen zij pellets (voer) van een zeer hoogwaardige kwaliteit, speciaal afgestemd op de behoefte van een chinchilla.

Met een aantal van onze chinchilla’s wordt gefokt, sowieso enkel met gezonde dieren. Andere dieren zitten klaar voor een show of leven samen in een klein groepje van bijvoorbeeld 3 mannetje tezamen. En dan hebben we nog de “oudjes”, die samenleven met een partner, maar geen nakomelingen meer geven. Onze fokvrouwtjes krijgen gemiddeld slechts 1,1 tot 1,3 jongen per jaar. Dit lage aantal heeft te maken met het feit dat de voortplanting volgens de natuur verloopt, en deze vrouwtjes normaliter slechts 1 nestje per jaar krijgen, ergens tussen April en September. Dit om aan te geven dat wij onze vrouwtjes niet overbelasten.

Overweegt U om chinchilla’s aan te schaffen? Denkt U dan ook aan opvang-chinchilla’s. Ook deze dieren verdienen een goed tehuisje, waar zij de rest van hun leven mogen verblijven. Er zijn verschillende chinchilla-liefhebbers met opvang-chins. Neem gerust contact met ons op hierover.

Veel leesplezier toegewenst namens Nancy en Marcel uit Breda.

e-mail: info@chinchillaland.nl

  

We zijn in het bezit van het Bewijs van Vakbekwaamheid: